Divertisment

Zeci de oameni uciși în atacul din Burkina Faso

Bărbați înarmați au ucis aproximativ 100 de persoane într-un atac asupra unui sat din nordul Burkina Faso, a declarat președintele Roch Kabore.

În timpul raidului peste noapte asupra lui Solhan, locuințele și piața au fost, de asemenea, arse, relatează agenția de știri Reuters care citează o declarație guvernamentală. Niciun grup nu a spus că se află în spatele violenței. Dar atacurile islamiste sunt din ce în ce mai frecvente în țară, în special în regiunile care se învecinează cu Nigerul și Mali. Președintele Kabore a declarat trei zile de doliu național, spunând, într-un tweet, că „trebuie să fim uniți împotriva forțelor răului”. În prezent, forțele de securitate caută autorii, a adăugat el.

Într-un alt atac de vineri seară, 14 persoane ar fi fost ucise în satul Tadaryat, la aproximativ 150 km (93 mile) la nord de Solhan. Luna trecută, 30 de persoane au murit într-un atac din estul Burkina Faso. Țara se confruntă cu o criză de securitate din ce în ce mai profundă, la fel ca mulți dintre vecinii săi, în timp ce grupurile armate efectuează raiduri și răpiri în mare parte a regiunii.

În mai, armata burkinabeană a lansat o operațiune la scară largă ca răspuns la reapariția atacurilor militante. În ciuda acestui fapt, forțele de securitate se luptă pentru a preveni violența care a forțat mai mult de un milion de oameni să se retragă din casele lor în ultimii doi ani. Regiunea Sahel semi-aridă a Africii a fost lovită de o insurgență de când militanții au capturat părți mari din nordul Mali în 2012 și 2013. Forțele franceze au sprijinit trupele din Mali, Ciad, Mauritania, Niger și Burkina Faso pentru a lupta împotriva militanților. Dar săptămâna aceasta Franța a oprit cooperarea cu Mali în legătură cu recenta lovitură de stat de acolo.

Sursa (Source).