Divertisment

Submarinul marinei indoneziene a fost găsit împărțit în trei pe fundul mării!

Un submarin al Indoneziei, care s-a scufundat în largul coastei Bali miercuri, a fost găsit împărțit în trei bucăți pe fundul mării, spun oficialii. Toți cei 53 de membri ai navei au fost confirmați morți. Oficialii marinei au declarat că au primit semnale de la locația submarinului la o adâncime de peste 800 m adâncime duminică devreme. Un vehicul de salvare subacvatic împrumutat de Singapore a fost trimis pentru a primi confirmarea vizuală a epavelor. KRI Nanggala a dispărut după ce a solicitat permisiunea de scufundare în timpul unui exercițiu pentru torpile. Motivul scufundării sale nu este încă clar.

Declarația de duminică a venit la o zi după ce armata indoneziană a confirmat că în zona în care a dispărut au fost găsite resturi din submarin, inclusiv rogojini de rugăciune. Șeful Statului Major al Marinei Yudo Margono a declarat că au fost recuperate mai multe articole din submarin, inclusiv o ancoră și costume de siguranță pentru echipaj. KRI Nanggala este împărțit în trei părți, carena navei, pupa navei și părțile principale sunt toate separate, cu partea principală găsită crăpată”, a declarat el duminică reporterilor.

Șeful armatei din Indonezia, Hadi Tjahjanto, a confirmat că nu există nicio șansă să găsească vreun membru al echipajului în viață. „Cu o tristețe profundă, pot spune că toți cei 53 de membri de la bord au murit”, a declarat el reporterilor. Experții au spus mai devreme că adâncimea la care a fost găsit submarinul depășea cu mult limita sa supraviețuitoare și că transporta suficient oxigen timp de trei zile.

Președintele Joko Widodo a descris echipajul drept „cei mai buni patrioți” din Indonezia, adăugând: „Toți indonezienii își transmit profunda tristețe față de acest incident, în special familiilor membrilor din submarin”. Dispariția KRI Nanggala a dus la o operațiune de căutare internațională, oferind ajutor SUA, Australia, Singapore, Malaezia și India. Nava construită în Germania avea o vechime de peste 40 de ani, dar a fost refăcută în 2012.

Sursa: BBC.com