Sport

Springboks va juca în Georgia în primul meci de când a câștigat Cupa Mondială

Campionii mondiali din Africa de Sud vor juca pentru prima dată de la câștigarea Cupei Mondiale de Rugby în noiembrie 2019, când vor găzdui Georgia într-o serie de două teste în luna iulie, a anunțat luni SA Rugby.

Springboks se pregătește pentru trei meciuri împotriva turneilor britanici și irlandezi Lions mai târziu în iulie și august.

Africa de Sud se va întâlni cu Georgia pe 2 sau 3 iulie și 9 sau 10 iulie, apoi va aborda Lions pe 24 și 31 iulie și 7 august. Locurile pentru ambele serii vor fi anunțate mai târziu.

Pandemia coronavrius a împiedicat Africa de Sud să joace de când a învins Anglia cu 32-12 în Japonia, pentru a ridica Cupa Mondială de o a treia oară record.

„Nimic nu întrece un internațional cu sânge complet pentru a-ți testa setul de abilități, disponibilitatea și abilitatea sub presiune și suntem încântați să avem această oportunitate înainte de seria Lions”, a spus directorul de rugby Rassie Erasmus.

Fostul Springbok Erasmus a antrenat echipa câștigătoare a Cupei Mondiale și de atunci a revenit la rolul său inițial, cu Jacques Nienabar numit antrenor principal la începutul anului trecut.

Jacques, personalul său de antrenori și conducerea au lucrat 24 de ore din 24 pentru a pregăti echipa cât mai bine posibil”, a spus Erasmus.

„Seria Georgia este o oportunitate atât de necesară după o întrerupere atât de lungă și neprevăzută din cauza Covid-19”.

Nienaber a spus: „Confirmarea testelor georgiene și anunțul echipei Lions britanice și irlandeze săptămâna trecută au provocat multă emoție.

„Sunt sigur că va ridica spiritul jucătorilor – putem acum să ne accelerăm pregătirile pentru întoarcerea la rugby-ul de testare”.

Springboks-urile au jucat o singură dată echipa europeană de Georgia, câștigând 46-19 la Cupa Mondială din Australia din 2003.

Africa de Sud este pe primul loc în lume și Georgia pe locul 12.

Sursa: france24.com