Divertisment

Spania a arestat o bandă, care făcea contrabandă cu 7 tone de hașiș

Trei persoane au fost arestate într-unul dintre cele mai mari busturi de droguri din Spania în acest an. Anchetatorii au spus că remorcherul bandei ar putea traversa Marea Mediterană pe vreme rea pentru a transporta hașișul.

Poliția spaniolă a declarat duminică că a confiscat peste șapte tone de hașiș într-unul dintre cele mai mari busturi de droguri de până în acest an.

Trei persoane au fost arestate în timpul unei operațiuni din Teritoriul britanic de peste mări din Gibraltar, luna trecută, care a interceptat un transport de droguri de 200 de pachete de hash.

„Aceasta este una dintre cele mai mari operațiuni împotriva drogurilor [bandelor] din acest an, cu mai mult de șapte tone de hașiș confiscate, ceea ce reduce activitatea organizațiilor criminale cu sediul în strâmtoarea Gibraltar”, a declarat Garda Civilă într-un comunicat.

Remorcher pentru vreme rea așa a fost numit „Remorcherul” care a ajutat la transportul de hașiș.

Anchetatorii au spus că banda a folosit un remorcher care poate transporta cantități mari de substanțe narcotice în Marea Mediterană spre Spania, în special atunci când condițiile meteorologice sunt mai puțin decât ideale.

Se pare că banda a înființat o afacere frontală în orașul Huelva din sudul Spaniei și a folosit-o pentru a-și conduce operațiunile.

Autoritățile au declarat că au urmărit banda de mai bine de un an, cu ajutorul oficialilor de informații maritime cu sediul în Galiția și Insulele Canare, împreună cu poliția olandeză și franceză.

Nava, numită Felsted, fusese folosită anterior pentru transportul de droguri în alte țări europene.

Sub construit de casă. Spania a avut succese majore împotriva bandelor de droguri în ultimele luni.

În martie, poliția a anunțat că a capturat un submarin de casă care era folosit pentru transportul a până la 2 tone (2,2 tone) de droguri.

Nava de 9 metri lungime a fost găsită într-un șantier naval din Malaga, pe coasta de sud a țării, în urma unei operațiuni internaționale care include alte cinci țări și agenția de poliție a Uniunii Europene, Europol.

Luna trecută, autoritățile au arestat 100 de presupuși membri ai bandelor, acuzați că au folosit bărci cu motor pentru a face contrabandă cu canabis din Maroc în Spania.

Apoi, banda a mutat drogurile pe uscat folosind râul Guadalquivir din Spania înainte de a le transfera în camioane cu fructe pentru a furniza dealerii din toată Europa.

Sursa: dw.com

Galerie Foto

57403104_303