Divertisment

Numărul serviciului de urgență din Franța a fost întrerupt după întreruperea rețelei

Ministrul francez al Sănătății a declarat că este prea devreme pentru a spune dacă un număr de decese raportate au fost rezultatul unei întreruperi a rețelei care a perturbat numărul serviciilor de urgență.

Întreruperea de miercuri a lăsat oamenii în imposibilitatea de a primi ajutor ore în șir. Ministrul Sănătății, Olivier Véran, a declarat că trei sau patru decese au fost înregistrate la nivel național, dar a adăugat că este „prea devreme pentru a trage concluzii”. El a promis un „raport complet asupra consecințelor umane” ale întreruperii. Stéphane Richard, CEO al Orange, a declarat că s-a întâlnit cu oficiali guvernamentali și că situația este „acum stabilizată”. „Grupul Orange își cere scuze celor care au fost afectați în ultimele ore”, a scris el pe Twitter.

Surse guvernamentale franceze au postat online numere alternative de urgență după ce au început problemele.

oricestire.ro nu raspunde pentru content din link-uri externe.

Vezi tweet-ul original pe Tweeter.

Problemele legate de rețea au început pentru prima dată miercuri la ora locală 18:00 (16:00 GMT). Dr. François Braun, președintele furnizorului de servicii medicale de urgență Samu-Urgences, a declarat pentru postul de televiziune BFM că „unul din trei apeluri, unul din doi în funcție de locație, nu poate fi finalizat”. El a spus că problemele au apărut în toată țara, dar au fost deosebit de grave în jurul Parisului și al regiunilor Hauts-de-France din nord și Grand-Est (est). Până în prezent cauza problemelor rămâne neclară. Orange a declarat agenției de știri AFP că un „incident tehnic pe un router” a perturbat apelurile de voce prin internet în unele regiuni, iar Richard a declarat canalului TF1 că nu este rezultatul unui atac, în schimb a spus că este probabil o „eșec software”. .

 

Joi dimineață, domnul Darmanin a criticat „defecțiunile grave și inacceptabile”. El a spus într-o conferință de presă că o persoană din regiunea Morbihan din nord-vestul Franței care suferea de o afecțiune cardiacă ar fi murit după ce nu a reușit să apeleze la serviciile de urgență. Deși nu este clar că decesul a fost cauzat în mod direct de întrerupere, „ceea ce este fără îndoială este că oamenii ne-au spus că au încercat să sune de mai multe ori și că nu au putut obține un operator imediat”, a spus el. Două persoane cu afecțiuni cardiace din departamentul de peste mări din Reunion au fost, de asemenea, raportate că au murit. Președintele Emmanuel Macron s-a declarat „foarte îngrijorat” de situație. Șeful Orange France, Fabienne Dulac, a scris pe Twitter că echipele lor continuă să urmărească situația și că sunt „mobilizate pe deplin pentru a asigura revenirea la normalitate”. În 2019, Olanda a suferit cea mai mare întrerupere a telecomunicațiilor din ultimii ani, numărul serviciului de urgență 112 fiind eliminat în toată țara. Autoritățile au sfătuit oamenii să meargă direct la spitale sau la poliție și la pompieri dacă au nevoie de ajutor de urgență.

Sursa (Source).