Auto & Moto

Noua mașină sport Lotus se numește Emira și nu va fi hibrid!

Și nu va fi un hibrid. În plus: patru noi platforme de vehicule fac parte din noul plan mare al lui Lotus.

Lotus construiește o mașină sport nouă, de modă veche. Acesta va fi complet dezvăluit pe 6 iulie și va lua numele „Emira”. (Pronunțat „e-meer-a”, FYI.)

De ce de modă veche? Pentru că nu va fi o mașină sport electrică și nici nu va fi o mașină sport hibridă. Va fi ultima mașină sport cu motor combustibil pe care Lotus o va construi vreodată; Elise, Exige și Evora sunt toți înțepați, nu uitați.

Atunci Emira va avea o mulțime de cai putere pe umerii săi de dimensiunea Evora. Lotus spune că noul Emira va primi o gamă de motoare pe benzină, inclusiv o unitate „extrem de eficientă”, care va fi „reglată pentru a oferi acea experiență distinctivă Lotus.

Lotus spune, de asemenea, că noua Emira va sta pe o platformă de aluminiu ușoară complet nouă, denumită intern „Elemental”, și va avea un design inspirat de fratele său greu, hipercarcul Evija, complet electric. Noul șef Matt Windle dorește ca Emira să crească drastic volumul de producție, de la 1.500 de mașini pe an la 5.000 și peste.

Elemental” este doar una dintre cele patru noi platforme pe care Lotus intenționează să le construiască, care va genera o gamă complet nouă de mașini. Cea de-a doua este platforma „Extreme”, care la sfârșitul acestui an se manifestă ca un hypercar electric cu motor cu 1.972 CP numit Evija. Da, ăla; cea susținută de Lotus va face 0-186 mph în nouă secunde.

De asemenea, va exista o mașină sport electrică ușoară construită în colaborare cu Alpine, ceea ce înseamnă că doi dintre cei mai ușori producători de automobile din lume își unesc forțele. Acesta se numește „E-Sports” – nu, nu sim racing – și Windle vrea ca acest Lotus să nu cântărească decât un echivalent cu motor pe benzină.

În cele din urmă – și presupunând că toate aceste discuții despre platformă nu v-au trimis în propria dvs. platformă orizontală – este baza „Evolution” care va conduce o nouă gamă de mașini Lotus „lifestyle”. „Aceste mașini îl vor catapulta pe Lotus într-o nouă eră cu volume mai mari de vânzare cu amănuntul și venituri semnificative”, se pare.

Miroase mult ca un SUV Lotus pentru noi. Un SUV electric Lotus.

După cum am menționat mai sus, Emira va marca sfârșitul mașinilor Lotus cu motor pe benzină. Va continua până la sfârșitul anilor 2020, conform Windle, și fiecare mașină construită de Lotus după ce va fi electrică. „Transformarea noastră este în plină desfășurare”, a spus el, „și anul acesta începe cu adevărat să se accelereze printr-o ofensivă condusă de produs.

Evija intră în producție, este lansată Emira și se confirmă o nouă suită de arhitecturi dedicate vehiculelor pentru a catapulta Lotus în continuare pe noi piețe, noi segmente și noi teritorii de volum”, a adăugat el.

Credeți că Lotus poate face acest nou plan să rămână unul stabil?

Sursa: www.topgear.com