Auto & Moto

Noua generație de mini-decapotabilă a fost confirmată pentru anul 2025

Ar putea fi ultimul model al mărcii cu combustie?

Până la începutul anilor 2030, Mini urmează să devină un producător de automobile complet electric. Se așteaptă ca producătorul britanic să lanseze ultima sa mașină nouă cu motor cu combustie în 2025 și în același an, Mini va dezvălui și un nou model decapotabil. Contrar rapoartelor anterioare, marca a confirmat oficial că Mini Convertible este aici pentru a rămâne cel puțin până la sfârșitul deceniului.

Mini Cabriolet are o bază mare și deosebit de loială de fani. Acest lucru este demonstrat și de cererea mare pentru cel mai recent model recent proaspăt actualizat. Prin urmare, suntem ferm convinși de succesul acestui concept de vehicul pentru viitor”, Bernd Körber, șef de marca Mini.

Interesant este faptul că Mini spune că dezvoltarea succesorului Mini Convertible este „o afacere încheiată”, deși asta nu înseamnă că mașina este gata de lansare. Evident, modelului actual îi mai rămân cel puțin doi-trei ani de viață, iar succesorul său nu este încă testat încă pe drumurile publice. Cel mai probabil, Mini vrea să spună că noul model a primit undă verde pentru producție în 2025.

Producătorul britanic spune că Cabrio este deosebit de popular în Germania, urmat de piața SUA și Marea Britanie. Brandul este încrezător că anunțul pentru înlocuirea modelului actual ar trebui să „provoace senzație”. „Anul trecut, aproape unul din cinci clienți Mini din Germania au optat pentru distracție la volan deschis”, adaugă Körber. „Acest lucru demonstrează marele entuziasm al comunității Mini pentru un concept de vehicul de genul acesta în viitor.”

Va fi interesant să vedem dacă singurul cu patru locuri open-top din segmentul premium de automobile mici va primi o versiune complet electrică când va sosi în 2025. Având în vedere greutatea suplimentară a unui decapotabil în comparație cu un model coupe identic, plus greutatea bateriei, nu vom fi surprinși dacă Mini decide să se țină de vechiul motor cu combustie vechi pentru cabriolet de ultimă generație. De fapt, ar putea fi foarte bine ultimul său model cu combustie.

Sursa: www.motor1.com