Divertisment

Explozia centralei electrice din Australia lasă mii de oameni fără electricitate

Sute de mii de oameni din statul australian Queensland au rămas fără electricitate după o explozie la o centrală electrică.

Companiile energetice se străduiesc acum să restabilească energia, în timp ce oficialii locali au avertizat despre haosul din trafic.

CS Energy a declarat că focul a izbucnit în stația de lângă orașul Biloela în jurul orei locale 13:45 (03:45 GMT).

Aproximativ 250.000 de clienți și-au restaurat curentul electric, potrivit furnizorilor de energie.

Însă mulți rămân în continuare fără energie electrică, cu aproximativ 375.000 de clienți afectați inițial de întrerupere, potrivit unei declarații anterioare a companiei electrice Energex.

Ministrul Energiei din Queensland, Mick de Brenni, a cerut persoanelor care locuiesc în zonă să reducă consumul de energie electrică acolo unde este posibil, timp de patru ore, marți seară, pentru a reduce povara sistemului.

Panoul a lovit școlile, casele și afacerile dintr-o zonă largă a statului. De asemenea, a afectat pe scurt aeroportul și semafoarele din orașul Brisbane, oficialii avertizând șoferii să aibă grijă de drumuri, a raportat Australia Broadcasting Corporation.

Serviciile de urgență din Queensland au declarat că vor stinge un „incendiu cu turbină generatoare” și că se așteptau să fie un „eveniment prelungit”.

Sursa (Source).