Informatica

Dogecoin are un potențial tot mai mare pe piața Crypto! Iată ce au spus cei 9 experți despre Dogecoin

Fenomenul Dogecoin pare a fi similar cu frenezia tranzacționată de „Gamestop” pe Reddit. Iată ce au spus cei 9 experți despre motivul pentru care Dogecoin este noua vedetă a pieței criptografice și nu este doar efectul Musk.

O acumulare de interes pentru Dogecoin a luat criptomoneda cu asalt, cu raliul său de 8.000% până acum în acest an.

Criptomoneda bazată pe un „meme” a crescut cu peste 200% saptămâna trecută, alimentată joi de tweet-ul lui Elon Musk „Doge Braking at the Moon”. Cu o zi înainte de tweet-ul miliardarului, doar câteva de sute de utilizatori de Twitter s-au angajat cu hashtagul „$Doge.

Însă angajamentul a crescut cu peste 16.000% o zi mai târziu, cu peste 55.000 de utilizatori Twitter care s-au alăturat, potrivit datelor de pe platforma de analiză socială Cyabra.

În cea mai recentă încercare a comunitații Dogecoin de a bate moneda maximă din toate timpurile, investitorii urmăresc o țintă de 0,42$ marți pe data de 20 Aprilie 2021. În urma acestei ținte, investitorii au numit această zi „Doge Day”.

După ce Dogecoin a atins un record de 0,41$ în această săptămână, platforma de tranzacționare online Robinhood a început să experminteze întreruperi majore de tranzacționare criptografică din cauza cererii fără precedent. Asta a însemnat că mulți investitori nu au putut să participe la raliul Dogecoin la început. Acest lucru este similar cu situația „GameStop” din ianuarie, când comercianții nu au putut intra pe stoc în plină expansiune, deoarece activitatea a fost restrictionată în urma unei cereri foarte ridicate.

Iată de ce criptomoneda care a început ca o glumă, crește acum în popularitate potrivit celor 9 experți.

Perturbarea elitei financiare

Dogecoin„ este o comunitate ușoară și autentică construită pe o infrastructură serioasă de criptomonede. Umple o nișă pe care BTC și ETH nu o fac. Inima sa ușoară o face perfectă pentru trimiterea unui mesaj către unitatea financiară actuală, care este orice altceva decât ușor. Cu atât mai mult că unitatea financiară este consternată, cu atât mai bine. Richard Smith, expert în investiții și riscuri spune: „Narațiunea generală din spatele cursului de 30 de ori al monedei în acest an este un protest împotriva inechităților sistemice din industria financiară tradițională. Dogecoin este la urma urmei activul unui „meme” original. Aceste este o extensie a valorii pe care criptomonedele o derivă din comunitațile vibrante și în creștere care dau naștere efectelor de rețea.”

Thomas Perfumo, șef operațiuni și strategi de afaceri la Kraken Digital Asset Exchange a spus: „Mulți oameni văd Dogecoin ca o criptomoneda a oamenilor”, deoarece a fost creată ca o glumă. Este puțin probabil ca principalii jucători și corporații să cumpere și să manipuleze piața sau să înțeleagă că ar putea fi o monedă viabilă, au creat o furtună perfectă pentru Dogecoin, mărind prețul unde este astăzi, susținut de: – Ben Weiss, CEO la operatorul de bancomat CoinFlip.

 

Alăturăte freneziei cripto

„În timp ce listarea Coinbase a atras atenția asupra cripto-ului în ansamblu pentru DOGE, a fost și o combinație a tweet-urlilor lui Elon Musk, precum și interesul recent al WallStreetBets pentru cripto, care a dat startul acestui raliu.” – Jason Lau, directorul oreparional la OKCoin, o centrală cu sediul în San Francisco.

Dogecoin câștigă teren, deoarece este încă relativ, ieftin și oameni care ar putea simți că au ratat partea de sus a Bitcoin-ului se gândesc că poate aceasta este lovitura lor.” – Eric Berman, editor juridic principal al finanțelor din SUA la Thomson Reuters Practical Law.

Berman a adăugat: „Sentimentul pare să fie: Bitcoin este pentru cei bogați, Ethereum pentru clasa de mijloc și Dogecoin pentru oameni.”

 

Reacții emoționale la adopția de masă

„Sunt destul de încrezător că nu există un fond real în faza actuală de creștere Dogecoin. Rate este în prezent legată de starea generală a investitorilor de pe piața criptografică și este un fel de indicator al stării emoționale a participanților la piață, reflecând așteptări.” – Maria Stankevich, ofițer șef de dezvoltare a afacerii la bursa criptografică EXMO UK.

„Este o dovadă a modului în care narațiunile, temele memetice și fluxurile conduc piețele, mai degrabă decât fundamentele. În vechea paradigmă, valoarea fundamentală ar oferi un magnet către care să graviteze prețurile. În noua paradigmă, este vorba despre fluxuri, carnetul de comenzi, cumpărătorii și vânzătorii.” – Roshun Patel, vicepreședinte la brokerul principal Genesis în valută digitală.

 

Investitorii care caută un „pariu distractiv”

„Cea mai recentă creștere a prețului Dogecoin nu indică nicio valoare semnificativa pe care o oferă criptomoneda, este doar o creștere a interesului din partea persoanelor care doresc să se imbogățească rapid. Ești cel care rămâne ținându-se de monede atunci când piața este rezervată, s-ar putea să regreți că ai luat parte în primul rând.” – David Kimberley, analist la aplicația de investiții din Marea Britanie Freetrade.

„Este mișcat de titluri, tweet-uri, celebrități sau recomandări corporative și, deși probabil este micșorat de investitorii tradiționali, este ceea ce aduce mesele la criptomonede si începe să aprecieze mișcarea pentru nuanțele sale mai .” – Michael Kamerman, CEO al brokerajului Skilling, deținut de scandinavi.

Sursa: Market Insiders.

Sursa foto: Dogecoin.

Foto source: www.dealdrop.com