Auto & Moto

BMW sărbătorește Ziua Pământului lucrând cu vaci

Energia curată este numele jocului.

Nu lăsa titlul să te păcălească. BMW iubește să construiescă mașini de performanță, care elimină cantitate lor suficientă de dioxid de carbon. Luați spre exemplu BMW M5 CS.

Această super limuzină este alimentată de un motor V8 twin-turbo de 4,4 litri care produce o nebunie de 627 de cai putere și un cuplu de 553 lb-ft. Acest lucru nu poate fi bun pentru mediu. Oricum ar fi BMW s-a străduit să dea înapoi energie planetei pentru Ziua Pământului, colaborând cu unele ferme de lapte din California. Producătorul german este primul care face acest lucru și își propune să alimenteze mai multă energie regenerabilă în rețeaua energetică a statului datorită relației sale unice cu aceste ferme. Aceasta se întâmplă într-un moment în care lumea se îndepărtează rapid de motorul cu ardere internă.

 

BMW a făcut echipă cu Straus Organic Dairy Farm din Marshall, CA și CALBIO, un dezvoltator cu peste 90 de digestoare de lapte din California pentru a utiliza biodigestori care transformă gazul metan în energie regenerabilă. Energia generată la fermă este suficientă pentru a compensa toate emisiile de încărcare BMW și Mini EV din statul California.

Parteneriatul BMW cu agricultura durabilă are ca rezultat, de asemenea, peste 11 milioande de kWh de energie regenerabilă care revine în rețeaua de stat și o reducere de 27.000 de tone metrice de emisii de carbon pe an. Acest lucru se încadrează perfect în decizia statului de a interzice mașinile cu gaz începând cu 2035.

 

„Misiunea noastră de sustenabilitate nu se referă doar la reducerea emisiilor de carbon, ci la realizarea practicilor de sustenabilitate atractive din punct de vedere financiar pe termen lung, astfel încât aceste practici să se poată extinde și să-i ajute pe partenerii noștri să prospere”, a declarat Adam Langton, Manager de servicii energetice, Connected eMobility, BMW of North America.

„Biodigestorii lactați sunt un exemplu de tehnologie energetică care nu numai că reduc emisiile de carbon într-un mod sustenabil, ci oferă și un nou flux de venituri fermierilor și comunităților lor. În viitor, sperăm să folosim acest model de colaborare pe care l-am creat în California pentru dezvoltarea mai multor biodigestere în SUA și în cele din urmă, aducearea clienților noștri mai  multe surse de energie curată.

Sursa: carbuzz.com