Divertisment

Bill și Melinda Gates divorțează după 27 de ani de căsnicie

 Anunțul ridică întrebări despre soarta averii lor. Cuplul a contribuit la crearea Giving Pledge, dar o mare parte din banii lui Microsoft nu au fost încă donați.

Bill și Melinda Gates, doi dintre cei mai bogați oameni din lume, care au remodelat filantropia și sănătatea publică cu averea pe care domnul Gates a făcut-o ca cofondator al Microsoft, au declarat luni că divorțează.

Timp de decenii, domnul și doamna Gates au fost forțe puternice pe scena mondială, vasta contribuție caritabilă oferindu-le accesul la cele mai înalte niveluri de guvernare, afaceri și sectorul nonprofit. Fundația Bill și Melinda Gates, cu o dotare de aproximativ 50 de miliarde de dolari, a avut o influență imensă în domenii precum sănătatea globală și educația timpurie și a făcut pași mari în reducerea deceselor cauzate de malarie și alte boli infecțioase. În ultimul an, cuplul a fost vizibil în special, comentând în mod regulat lupta mondială împotriva Covid-19, deoarece fundația lor a cheltuit peste 1 miliard de dolari pentru a combate pandemia.

„După o mulțime de gânduri și multă muncă la relația noastră, am luat decizia de a pune capăt căsătoriei noastre”, au spus domnul și doamna Gates într-o declarație care a fost postată pe Twitter.

Au continuat spunând că „au construit o fundație care funcționează în întreaga lume pentru a permite tuturor oamenilor să ducă o viață sănătoasă și productivă” și că „continuă să împărtășească credința în acea misiune”, dar „nu mai cred că noi putem crește împreună ca un cuplu în următoarea fază a vieții noastre. ”

Fundația a declarat într-o declarație că domnul și doamna Gates vor rămâne copreședinți și administratori și că nu se așteaptă modificări la organizație.

„Vor continua să lucreze împreună pentru a modela și aproba strategiile fundației, vor pleda pentru problemele fundației și vor stabili direcția generală a organizației”, se spune în declarație.

Chiar și așa, divorțul va crea noi întrebări despre soarta averii Gates, dintre care o mare parte nu a fost încă donată Fundației Gates. Domnul Gates, 65 de ani, care a cofondat Microsoft, este unul dintre cei mai bogați oameni din lume, în valoare de aproximativ 124 miliarde de dolari, potrivit Forbes. Gateses sunt căsătoriți de 27 de ani și au trei copii, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani.

„Fundația Gates este cea mai importantă și influentă entitate filantropică din lume astăzi”, a spus Rob Reich, profesor de științe politice la Universitatea Stanford. „Divorțul poate avea repercusiuni uriașe pentru fundație și pentru munca sa pe tot globul.”

Cu 1.600 de angajați în birouri din întreaga lume, Fundația Gates acordă aproximativ 5 miliarde de dolari în fiecare an în domenii precum sănătatea publică globală și dezvoltarea. De-a lungul a peste două decenii, fundația a cheltuit miliarde pentru a împinge vaccinurile în lumea în curs de dezvoltare, colaborând cu directori farmaceutici pentru a transforma piața.

Fundația și-a valorificat expertiza și relațiile pentru a juca un rol semnificativ în formularea răspunsului global la pandemie, investind devreme în candidații la vaccin și ajutând la formarea Covax, inițiativa globală care organizează achiziționarea de vaccinuri pentru 92 de țări sărace și zeci de alte națiuni.

Domnul și doamna Gates au câștigat mari laude pentru eforturile lor, dar fundația a primit, de asemenea, o parte echitabilă a criticilor pentru că a lucrat pentru a proteja drepturile de proprietate intelectuală ale companiilor private. Acest lucru s-a concentrat acum mai mult ca oricând, deoarece multe guverne naționale au presat pentru accesul deschis la vaccinurile Covid pentru a pune capăt pandemiei.

„Bill și Melinda Gates au ajutat la deschiderea filantropiei mari în forma sa actuală”, a spus David Callahan, fondatorul site-ului Inside Philanthropy. „Totul a fost supradimensionat”.

Un fost membru al personalului care a lucrat cu ambii Gateses a spus că persoanele de pe orbita fundației își trimiteau mesaje prin e-mail și se trimiteau reciproc după ce au aflat știrea, încercând să afle ce s-a întâmplat și ce ar putea însemna pentru fundație. Consensul a fost că va fi bine deocamdată, a spus fostul membru al personalului, dar au existat întrebări cu privire la efectul acestuia – în funcție de cât de amiabil este divorțul și de modul în care lucrează împreună în viitor – data viitoare când a venit timpul pentru a revizui strategiile și planurile de viitor.

„Deși este evident un moment dificil de schimbare personală pentru co-președinții noștri, împreună m-au asigurat de angajamentul lor continuu față de fundație că au muncit atât de mult pentru a construi împreună în ultimii 20 de ani”, a spus șeful executivului fundației Mark Suzman, le-a spus angajaților într-un e-mail luni.

El a descris „unele ajustări pe termen scurt ale programelor lor”, dar a spus că ambii vor continua să participe la întâlniri în interiorul și în afara fundației și vor vorbi cu personalul direct la viitoarea întâlnire anuală a angajaților.

În timp ce Gateses nu a furnizat detalii despre modul în care și-ar structura finanțele, se crede că au un acord prenupțial. Gateses sunt cei mai mari proprietari de terenuri agricole din America și au investiții vaste prin Cascade Investment, care gestionează averea personală a domnului Gates și deține mize mari în lanțul hotelier Four Seasons, Canadian National Railway și AutoNation, cel mai mare lanț de reprezentanțe auto din țară. , printre alte companii. Casele și proprietățile familiei includ un conac de 66.000 de metri pătrați din statul Washington, care oferă facilități, cum ar fi o cameră cu trambulină, o sală de screening și o bibliotecă multi-cameră plină de documente și artefacte rare.

Domnul Callahan a spus că doamna Gates, în vârstă de 56 de ani, ar putea avea și mai multă influență în anii următori.

Are deja propria sa firmă, Pivotal Ventures, pe care a folosit-o pentru a investi în probleme legate de abilitarea economică a femeilor. (Domnul Gates are propriul său birou privat, Gates Ventures, pentru că urmărește interese în afara fundației.) Dacă ar primi o parte din participațiile Microsoft ale domnului Gates, ar putea să înființeze o nouă fundație sau să facă cadouri directe către alte cauze pe care le susține.

„Ți-ai putea imagina că Melinda Gates este singură un donator mult mai progresist”, a spus domnul Callahan. „Va fi o forță majoră în filantropie în deceniile următoare.”

În 2019, Jeff Bezos, fondatorul Amazon, și soția sa de multă vreme, MacKenzie Scott, au divorțat. Doamna Scott a primit acțiuni Amazon în valoare de 36 de miliarde de dolari la momentul respectiv și s-a apucat imediat să ofere miliarde de dolari subvenții directe către o varietate de organizații progresiste.

Domnul Gates s-a retras recent de la unele dintre activitățile sale de afaceri. Anul trecut, a părăsit consiliul de administrație al Microsoft, precum și consiliul de administrație al Berkshire Hathaway, conglomeratul condus de prietenul său apropiat Warren Buffett.

Buffett a donat miliarde de dolari Fundației Gates de-a lungul anilor și s-a angajat să lase majoritatea averii sale fundației când va muri. În 2010, domnul Buffett și Gateses au creat Giving Pledge, un efort de a determina indivizii bogați să se angajeze să doneze majoritatea banilor lor pentru cauze caritabile.

Domnul și doamna Gates s-au confruntat cu lupte de relație în ultimii ani, au spus două persoane apropiate. Au fost de mai multe ori când relația s-a apropiat de prăbușire, dar au lucrat pentru a o menține împreună, au spus oamenii. Domnul Gates a decis să renunțe în parte la consiliile Microsoft și Berkshire Hathaway, pentru a putea petrece mai mult timp cu familia sa, au spus acești oameni.

„Când avea probleme în luarea deciziei cu privire la căsătorie, era incredibil de clar că nu era vorba despre mine„ Pot obține echilibrul corect între viața profesională și viața de familie? ”, A spus doamna Gates într-un interviu în 2019 în The Sunday Times din Londra. „Și, crede-mă, îmi aduc aminte de câteva zile care au fost atât de incredibil de grele în căsnicia noastră în care te-ai gândit:„ Pot să fac asta? ””

Sursa: www.nytimes.com